Aszalt gyömölcsös káposztán sült csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 maréknyi aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
1 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A néhány vágással felaprított káposztát a kisebbre szelt gyümölccsökkel, a finomra vágott hagymával, fokhagymával és a babérlevelekkel átforgatunk, majd jénaiba vagy egyéb sütőtepsibe terítünk. Rátesszük a sózott, borsozott csirkecombokat. Lefedjük és másfél órán át 160 fokra előmelegített sütőben pároljuk. A fedőt levesszük és a csirkecombokat a tejföllel átkenjük. Még negyed órát felső lángon sütjük. Tepsiben sült burgonyával tálaljuk.