Szilvával és 3 sajttal töltött csirkemell baconban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Farsang, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
24 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és a lágy vajjal elkeverjük. A masszával a húsokat megkenjük, majd a szilvát a közepére rakjuk és szorosan begöngyöljük és betekerjük a baconnal. Sütőtepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük.
Melegen ujjnyi szeletekre vágva, sült burgonyával tálaljuk.
Hidegen, vékonyra szelve, majonézes salátákkal adjuk asztalra.