Máglyarakás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, majd ráöntjük a kiflikre és néhányszor átforgatva állni hagyjuk, amíg a levet fel nem szívja. Az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd az aljára terítjük az áztatott kiflit . Erre a rétegre kerül a cukor másik harmadával és a fahéjjal, durvára vágott dióval és mazsolával összeforgatott, szeletelt alma. Előmelegített, 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, belekeverjük a baracklekvárt, majd az almára simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon további 15 percig sütjük vagyis inkább szárítjuk. Langyosan vágjuk kockákra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||