Spenótos omlett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Göngyölt, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Beborítjuk a spenóttal, majd óvatosan feltekerjük. Körben aranybarnára pirítjuk. Karikára szelve, melegen vagy hidegen tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá. Gyerekeknek remek tízórai. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||