Szójaszószos hagymasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Zöldség, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Böjt, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát finomra vágjuk. Ráreszeljük a citromhéjat, majd a levét, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat rálocsolva elkeverjük. Ízlés szerint borsozzuk, majd hűtőben pár órát pihentetve tálaljuk.