Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1.5 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csomó mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Satjchips
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
A felhevített zsiradékon megpároljuk a kicsire vágott burgonyát és finomra szelt hagymát. Ha kicsi színt kapott rászórjuk a borsót, a mentát, megfűszerezzük, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd botmixerrel összezúzzuk. Csészébe kanalazzuk, majd sajtchipsszel borítjuk.

Satjchips
A lereszel sajtokat elkeverjük. Sütőpapírral bélt tepsiben tenyérnyire hintjük. Grill fokozaton aranybarnára sütjük, majd késsel leválasztva a leves tetejére tesszük.