Sült lazac citromos vajmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a lecsepegtetett lazacot a bőrös felén 3, majd átfordítva 2 percig sütjük. Lecsepegtetve, előmelegített tányérra tálaljuk. A csírákkal és a petrezselyemzölddel díszítjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a citromhéjat, majd a többi vajat és a citromlét hozzákeverve összefőzzük. átszűrve tálaljuk a hal mellé. Nagyétkűeknek vajas burgonyát kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||