Narancsos-áfonyás túrós süti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Teaparti, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Narancsos-áfonyás túrós

Hozzávalók:

3 tojás
6 dkg vaj
10 dkg cukor
6 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
csipetnyi só
1 narancs
10 dkg áfonya
1 csomag sütőpor
A darát elkeverjük a sütőporral, a narancsot kifilézzük és kis darabokra vágjuk. Az áttört túróhoz keverjük a hozzávalókat, végül beleforgatjuk a darát és a gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük (tűpróba). A sütőből kivéve hagyjuk, kihűlni, majd kivesszük és felszeleteljük.
A cukor helyett én eritritet használtam 12 dkg-t.