Zöldbors mártás 2 (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A zöldborsot beáztatjuk a konyakba és hagyjuk, hogy jól felszívja. A vaj, olaj keveréken pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd keverjük bele a zúzott fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az áztatott zöldborsot és felöntjük az alaplével. Rövid lére forraljuk és a tejszínt hozzáadva mártás sűrűségig főzzük. Mindig frissen készítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||