Andalúz gazpacho (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Mindent a turmixba dobunk és krémesre keverjük. Vízzel vagy zöldségalaplével ízlésünk szerint felhígítjuk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni pár órát, de lehet egy éjszakát is. Tálalás előtt újrakeverjük és ha szükséges utánízesítjük.
Levesbetétnek adhatunk pirított kenyérkockát, apróra vágott sonkát vagy halat.