Tűzdelt tyúkmell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tyúkmellet úgy csontozom ki, hogy a bőre ne sérüljön meg, és a bőrt egy darabban lenyúzom. Az uborkát, a megtisztított gombát és a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megtisztítom. Éles késsel lyukakat szúrok a húsba és beledugdosom a fokhagymagerezdeket meg a többi csíkokra vágott hozzávalót. A bőrét visszateszem , átkötözöm konyhai zsineggel és alufóliába csomagolom. Előmelegített, forró sütőben erős lángon egy órán keresztül párolom. Ezután kibontom, tepsire teszem és szaftját rálocsolom. A bőrös felét megpirítom. Tálalás előtt felszeletelem. Burgonyapüré, saláta az ajánlott körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||