Tűzdelt tyúkmell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tyúkmell 137 19 6.5 0.4 0 0
1 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tyúkmellet úgy csontozom ki, hogy a bőre ne sérüljön meg, és a bőrt egy darabban lenyúzom. Az uborkát, a megtisztított gombát és a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megtisztítom.
Éles késsel lyukakat szúrok a húsba és beledugdosom a fokhagymagerezdeket meg a többi csíkokra vágott hozzávalót. A bőrét visszateszem , átkötözöm konyhai zsineggel és alufóliába csomagolom. Előmelegített, forró sütőben erős lángon egy órán keresztül párolom. Ezután kibontom, tepsire teszem és szaftját rálocsolom. A bőrös felét megpirítom. Tálalás előtt felszeletelem. Burgonyapüré, saláta az ajánlott körete.