Sajtos csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét tisztítás után 4 darabra vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütöm. A csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt, meghintem a fűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom. Időnként megrázogatom, hogy le ne égjen, esetleg 1-1 evőkanál forró vizet aláöntök. Ezután az összes lereszelt sajtot, a már megpárolódott, húsok tetejére szórom, és a tejföllel lelocsolom. Forró sütőben addig pirítom, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Megjegyzés: A sajt miatt hamar barnul, nem ajánlatos magára hagyni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||