Vese bajorosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy kiskanál paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget, felontjük a borral, sót meg őrölt borsot keverünk bele, néhány perces forralás után a vesére öntjük. A vesével már ne főzzük, mert megkeményedik. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||