Epres kocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Hideg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és forgassuk bele óvatosan a tojáshabba. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítsuk el és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki és pihentessük 10 percig mielőtt kiborítanánk a tepsiből. Várjuk meg míg teljesen kihűl és vágjuk lapjában félbe. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és hűtsük le. A tejszínből verjünk kemény habot, adjuk hozzá a porcukrot és keverjük bele az összetört epret. Ha a zselatin már hideg, de nem kocsonyás keverjük a tejszínhabhoz. A krém kétharmadával töltsük meg a piskótát, a maradék krémet simítsuk el a tetején. Hagyjuk hideg helyen állni, néhány órát. Szeleteljük egyforma kockákra és a tetejét díszítsük tejszínhabbal és eperrel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||