Oroszkrémtorta egyszerűen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 90 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Sütés nélkül, Tojás, Hideg, Tejtermékek, Édes, Tésztafélék, Buli Hozzávalók 4 személyre:
A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg kihűl. A tejszínből verjünk habot és keverjük bele a krémet és a hideg zselatint. Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformába kanalazzunk a krémből majd rakjunk rá a rumos tejben megforgatott babapiskótából és a gyümölcsökből. Folytassuk a rétegeket majd krémmel zárjuk. Rakjuk hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni, akár fagyasztóba is rakhatjuk. Tálalás előtt borítsuk ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, gyümölccsel, mazsolával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||