Sajtos hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat egymás mellé belefektetjük. Rákenjük a maradék vaj felét és rápúpozzuk az összekevert reszelt sajtokat. Megcsöpögtetjük a maradék vajjal. 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Igazán csak frissen jó. Ajánlott körete a burgonyapüre és céklasaláta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||