Csirke Cordon Bleu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Sült, Olajsütő, Meleg, Sós, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti formájuknak megfelelően visszahajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük, majd a szokásos módon bepanírozzuk őket, és 175 fokos olajban, fedő alatt, az egyik oldalukat aranysárgára sütjük. Megfordítva a szeleteket, immár fedő nélkül, a másik oldalukat is megsütjük. Az olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Átlósan félbevágva, citromgerezddel díszítve tálaljuk. Ajánlott körete rizi-bizi. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||