Dubarry sertésszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Dubarry sertésszelet
Besamelmártás
Dubarry sertésszelet A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük. A hússzeleteket felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, széleiket bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen kisütjük. A kisütött hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe tesszük. A karfiolt egyenletesen a hús tetejére púpozzuk. A besamelt a karfiolos hússzeletekre öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Párolt, zöldséges vagy gombás rizzsel tálaljuk. Besamelmártás A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem. Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem megroppantott feketeborsot és csipet kakukkfüvet, majd leszűrve adjuk a rántáshoz. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||