Rebarbaratorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Zöldség, Tésztafélék, Tészták Hozzávalók 4 személyre:
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. Addig keverjük míg csomómentes tésztát nem kapunk. Öntsük a tésztát a tortaformába és szórjuk rá a megpirított diót. Osszuk el egyenletesen a tészta tetején a rebarbarát. Tegyük az előmelegített sütőbe és kb 40 perc alatt süssük meg. A sütőből kivéve pihentessük a formában 10 percet, majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||