Ricottás epertorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Bálint nap, Sült, Édes, Tészták, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és keverjük bele a citrom levét. Tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra az epret. Keverjük ki a ricottával a porcukrot, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját a zselatint és forgassuk bele az epret. Simítsuk a torta tetejére és tegyük hideg helyre egy napig. Tálalás előtt vegyük ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel és eperrel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||