Ricottás epertorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Bálint nap, Sült, Édes, Tészták, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
50 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12.5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
10 dkg kétszersült 406 11.3 4.1 80.4 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és keverjük bele a citrom levét. Tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra az epret. Keverjük ki a ricottával a porcukrot, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját a zselatint és forgassuk bele az epret. Simítsuk a torta tetejére és tegyük hideg helyre egy napig. Tálalás előtt vegyük ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel és eperrel.