Gombás, kapros csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bogrács, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét feldarabolom és megsózva, megborsozva a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd egy órára a hűtőbe teszem. Közben a hagymát és a gombát vékonyra szeletelem, az olaj felében zsírjára sütöm, végül belekeverem a finomra vágott kapor felét, de ezzel csak átkeverem és leveszem a tűzről. Az olaj másik felében, a liszttel megszórt, csirkedarabokat elősütöm, majd a gombához adom és az alaplével felöntve, takarékon, fedő alatt, puhára párolom. A csirkehús sütőedényébe fél deci vizet öntök és a lekapott pörzsanyagokat forralással feloldom, majd hozzáadom a tejszínt és az egészet a gombás csirkére öntöm. Addig forralom amíg kissé besűrűsödik. Tálaláskor a maradék kaporral megszórom. Nokedlivel vagy párolt rizzsel adom asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||