Delipecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott hagymát a felforrósított zsíron megpároljuk. A kis kockára vágott húst rádobjuk és megborsozva, fehéredésig sütjük, majd hozzátéve a felkockázott paprikát és paradicsomot, ráöntjük a bort és a húsalaplét, fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak kevés forró vízzel pótoljuk. Közben a megtisztított burgonyát vágjuk kockára és olajban süssük pirosra, lecsöpögtetve tegyük egy tepsibe. A majdnem puha húsra öntsük rá a konyakot és a tejfölt, amiben elkevertük a zúzott fokhagymát, majd nagylángon, süssük rövid lére. Terítsük el a burgonya tetején és sütőben melegítsük össze, de nem kell megpirítani. Sok savanyúsággal és friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||