Bazsalikomos nyúlpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikomos nyúlpecsenye
Boros pác marha vagy vadhúshoz
Bazsalikomos nyúlpecsenye A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal. A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170 fokon, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, zsírjával locsolgatva, újabb fél óra alatt, pirosra sütjük. Sült burgonyával és pirított gombával tálaljuk. Boros pác marha vagy vadhúshoz A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort. A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk. A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||