Bazsalikomos nyúlpecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Bazsalikomos nyúlpecsenye
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1,5 kg házinyúl ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Boros pác marha vagy vadhúshoz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
15 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bazsalikomos nyúlpecsenye
A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal.
A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170 fokon, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, zsírjával locsolgatva, újabb fél óra alatt, pirosra sütjük.
Sült burgonyával és pirított gombával tálaljuk.

Boros pác marha vagy vadhúshoz
A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort.
A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk.
A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk.