Frankfurti saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Reggeli, Buli, Farsang, Szilveszter, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
30 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt kis kockára vágjuk. A virslit megfőzzük és vékony karikára vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, belereszeljük a hagymát, majd a fűszerekkel ízesítjük. A meghámozott almát szintén kockára vágjuk és a virslivel, meg a burgonyával az öntetbe forgatjuk. Néhány órát hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított barnakenyérrel tálaljuk.