Falafel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Főétel, Buli, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre: Falafel
Tahini szósz
Falafel A csicseriborsót, egy éjszakára, beáztatjuk, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, turmixgéppel keverjük össze a hagymával, a vágott petrezselyemmel, a felvert tojással és az őrölt fűszerekkel. A masszát pihentessük egy fél órát, majd diónyi golyókat formázva, azokat lelapítva, bő forró olajban egyszer megfordítva süssük aranybarnára. Az olajat lecsöpögtetve, önállóan tahini szósszal és salátával vagy pitában tálaljuk. Tahini szósz A szezámmagot pirítsuk meg szárazon, de ne barnuljon meg. Finomra őröljük meg. A zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olajat és a sót adjuk hozzá, majd jól dolgozzuk össze. A némi vizet adjuk hozzá, de csak annyit, hogy krémszerű legyen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||