Maceszgombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Márton nap, Főtt, Sós, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál macesz dara ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc után egyet vágjunk félbe, hogy átfőtt-e. A levesben tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.