Mascarponetorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Advent, Sütés nélkül, Édes, Tejtermékek, Főzés nélkül, Hétvégi ebéd, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon kemény lesz, éppen elég neki a krém súlya. A krémhez habverővel keverjük össze a túrót és a mascarponét. Addig keverjük amíg a túró szemcséi már nem érezhetőek. A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a hideg, de nem kocsonyás zselatint. Keverjük össze a krémmel, forgassuk bele a cukrot és a fahéjat. A krémet simítsuk el a tortalapon és tegyük hideg helyre egy éjszakára. Másnap vegyük le a tortakarikát és díszítsük tejszínhabbal, szórjuk meg kakaóval. Jól mutat rajta néhány összetört habcsók is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||