Mascarponetorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Advent, Sütés nélkül, Édes, Tejtermékek, Főzés nélkül, Hétvégi ebéd, Hideg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12,5 dkg mézespuszedli 357 7.2 4.5 71.5 2 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
25 dkg félzsíros tehéntúró 500 0.2 55 0.4 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2,5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon kemény lesz, éppen elég neki a krém súlya. A krémhez habverővel keverjük össze a túrót és a mascarponét. Addig keverjük amíg a túró szemcséi már nem érezhetőek. A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a hideg, de nem kocsonyás zselatint. Keverjük össze a krémmel, forgassuk bele a cukrot és a fahéjat. A krémet simítsuk el a tortalapon és tegyük hideg helyre egy éjszakára. Másnap vegyük le a tortakarikát és díszítsük tejszínhabbal, szórjuk meg kakaóval. Jól mutat rajta néhány összetört habcsók is.