Kekszgolyó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Húsvét, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tésztafélék, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 dl kávé ? ? ? ? ? ?
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
25 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
50 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon centi vastagra kinyújtjuk. Pohárral, akkora darabokra szaggatjuk, hogy meggyszemet téve a közepébe, golyóvá tudjuk formázni.
Végül megforgatjuk a tortadarában és mignonpapírba téve, a hűtőben megdermesztjük.