Rizstorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a rizottórizst. Fedő alatt addig főzzük, míg sűrű és krémes állagú nem lesz. Olyan alacsony lángon főzzük, hogy ne forrjon, majd hűtsük ki. A diót és a fenyőmagot pirítsuk meg és vágjuk durvára. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük ki a cukorral, rummal és a citromhéjjal adjuk hozzá a mazsolát, a diót és a fenyőmagot. A fehérjékből pici sóval verjünk kemény habot. Keverjük össze a hideg rizst a tojássárgás krémmel, majd forgassuk bele óvatosan a tojáshabot. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 percig süssük. A formában hagyjuk hűlni, egy éjszakát pihentessük. Hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Gyümölcsöt és lekvárt is kínálhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||