Csirke-curry mogyoróval és mazsolával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, közben rászórjuk a curryport, a finomra metélt chilit és a fokhagymát. Keverjük hozzá a felkockázott csirkemellet, néhányszor átkeverve süssük össze, végül öntsük hozzá a kókusztejet és ízesítsük sóval és cukorral. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. A főzés vége előtt, két perccel, keverjük bele a mazsolát. Párolt jázminrizsre tálaljuk, megszórva a pirított, majd durvára vágott mogyoróval és finomra aprított korianderrel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||