Csirkecurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Wok Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontokra annyi vizet öntünk, amennyi ellepi és amíg a többi előkészítéssel végzünk, forraljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a fűszereket porrá törjük. A ghít serpenyőben felhevítjük és beleszórjuk a fűszereket, két percig kevergetve pirítjuk, óvatosan, ne égessük le, beleszórjuk a hagymaféléket és megfonnyasztjuk. Ekkor rádobjuk a csirkedarabokat, majd pár perc pirítás után felöntjük a leszűrt lével. Kb. fél óra alatt elkészül, a lángot úgy állítsuk be, hogy a végére sűrű szaft maradjon alatta. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||