Harcsapaprikás kapros túróscsuszával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a haldarabokat és a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, deci vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk. Ha kész a tejföl felében elkeverjük a lisztet és behabarjuk az ételt. Közben a tésztát előírás szerint bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetve a félretett zsírba forgatjuk, majd összekeverjük a szétmorzsolt túróval. A kaprot finomra vágjuk és a tejfölbe keverjük. Egy tál közepére halmozzuk a csuszát, leöntjük a kapros tejföllel és megszórjuk a szalonnapörccel. A halpaprikást köré szedjük és forrón tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||