Petrezselymes szalvétagombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
6 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá. Vajazott konyharuhába tekerjük és konyhai zsineggel többször átkötve, forrásban lévő, sós vízbe helyezzük. Egyszer megfordítva fél órát főzzük. Lecsepegtetve kibontjuk és ujjnyi karikákra vágva tálaljuk.
Szaftos húsok, vadasfélék körete.