Zöldbors mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Meleg, Csípős, Sós Hozzávalók 4 személyre:
A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok kialudtak öntsük fel húsalaplével és keverjük bele a Worcester-szószt és a mustárt, kevergetve forraljuk be a felére. A tejszínnel felöntve enyhe sűrűsödésig forraljuk, a vajat csak közvetlenül tálalás előtt keverjük bele. A sózással bánjunk csínyján, mert a Worcester is sós. Hirtelensült vagy grillezett vörös húsok mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||