Bodzaszörp (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 doboz citrompótló 0 ? ? ? ? ?
5 db bodzavirág ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy 5 literes befőttesüvegbe vizet töltünk, úgy hogy maradjon benne jó tenyérnyi hely, majd lábosba átöntjük és felforraljuk, ha langyosra hűlt kevergetve feloldjuk benne a cukrot és a citrompótlót. Közben az üveg aljára tesszük a leöblített bodzavirágokat és a gondosan megmosott, vékonyra szeletelt citromot, majd ráöntjük a levet, 2-3 napig hűtőszekrényben érleljük, majd leszűrve üvegekbe töltjük. Két hétig eláll a hűtőben, szódavízzel hígítva fogyasszuk.

Cukor helyett mézzel is ízesíthetjük.