Lyoni hagymakarikák (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel mellé, Böjt, Hirtelen sült, Meleg, Zöldség, Sós

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig gőzmentes, meleg helyen tartsuk. Ha megbarnul sütés közben élvezhetetlenül keserű lesz, úgyhogy ne süssük túl.