Rakott cukkini (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A cukkinik végeit levágjuk és hosszában fél centiméteres szeletekre daraboljuk. Az olaj felében mindkét oldalukat megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félretesszük. A megmaradt olajat beleöntjük a serpenyőbe és a felkarikázott hagymát megpároljuk benne, lecsöpögtetve ezt is félreteszük. A még forró, de tűzön nem lévő olajba belekeverjük a zúzott fokhagymát. A tejfölben elkeverjük a tojásokat és a megreszelt sajtok kétharmadát. A kicsumázott paradicsomokat is felszeleteljük és a zöldségek felét egy tepsibe rétegezzük, rácsöpögtetjük a fokhagymás olaj felét, rászórjuk a fűszerkeverék felét, sózzuk, borsozzuk és rákenjük a tejfölös massza harmadát, ismét zöldség, olaj és fűszer következik, leöntve a maradék mártással. 175 fokra előmelegített sütőbe süssük 20 percig, ekkor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és még 15-20 percet a sajt pirulásáig süssük. Tálalás előtt pihentessük 10 percig, kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||