Tavaszi kapros csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A végéra zsírjára sütjük, megszórjuk a finomra metélt kaporral és átforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt, ízlés szerint, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük és összeforraljuk. Túrógaluskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||