Tavaszi raguleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1/2 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 csokor fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
40 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára vágott, zsenge répaféléket, ha a hús majdnem puha beleszórjuk a rózsáira szedett karfiolt és a borsót. Végül beleöntjük a tejszínt és pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük a levest.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.