Tavaszi raguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára vágott, zsenge répaféléket, ha a hús majdnem puha beleszórjuk a rózsáira szedett karfiolt és a borsót. Végül beleöntjük a tejszínt és pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük a levest. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||