Sárgarépapüré (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok kicsavart levével felöntve pároljuk puhára, közben ízesítsük borssal, sóval. Lehetőleg forraljuk el a levét. A puha répát botmixerrel pürésítsük, nagy kanállal galuskaszerűen megformázva, a narancshéjjal meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||