Eper-ribizli lekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Gyümölcsök, Házi befőzés, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot és forgassuk bele a maradék gyümölcsöt. Nagylángon, kevergetve a forrástól számított 3 percig főzzük. Ha szükséges a habot leszedve, forrón töltsük üvegekbe. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. |