Málnaszörp (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gramm citromsav 0 0 0 0 0 0
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
60 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a citromsavat, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.