Gombás borjútekercs cukkinivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Sült, Nyárs , Grillsütő, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden kiverjük és megkenjük a kihűlt gombapéppel, majd szorosan feltekerjük és kétujjnyi darabokra vágjuk.
Az ujjnyi karikára vágott cukkinivel és bazsalikomlevelekkel váltakozva nyársra húzzuk és olajjal bepermetezve, grillrácson forgatva pirosra sütjük.
Grillezett paradicsommal és zöldsalátával tálaljuk.