Grillezett karaj epermártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Grillezett sertéskaraj
Zöldborsos epermártás
Grillezett sertéskaraj A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük és a zúzott fokhagymából, citromléből, olajból és borsból kevert pácba forgatjuk. 2-3 óra múlva grillrácson, a páccal időnként megcsepegtetve, oldalanként 10 perc alatt pirosra sütjük. Az epermártással és párolt rizzsel tálaljuk. Zöldborsos epermártás Serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a borral és dobjuk rá a feldarabolt epret. Törjük a zöldborsot durvára és keverjük némi sóval a mártásba. Ha az eper elveszti nyers állagát kész is van, ne főzzük szét. Vegyük le a lángról, ízesítsük balzsamecettel és mézzel végül keverjük selymesre a hideg vajjal. Frissen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||