Zöldségnyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel, Főétel előtt, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Nyárs

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajba keverjük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a borsot. A felkarikázott cukkinit, a darabolt hagymát, paprikát és padlizsánt váltakozva nyársra húzzuk és az olajos pácba fektetjük. Egy óra múlva lecsöpögtetjük a nyársakat és forgatva, grillen megsütjük.
A megmaradt olajba belekeverjük a fetát és a joghurtot, ízlés szerint sózva sima mártássá keverjük.
A zöldségnyárs mellé kínáljuk.