Harcsaszeletek roston (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Sült, Grillsütő, Halak, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsát kifilézzük és tenyérnyi szeletekre vágjuk. A tejbe sót és zúzott fokhagymát keverünk. A harcsaszeleteket egy éjszakára a fűszerezett tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk a halat és megborsozva bekenjük olajjal, majd grillrácson megsütjük, sütés közben olajjal és citromlével megcsepegtetjük.
Paradicsomsalátát ajánlok hozzá.