Mustáros meggy (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a szárától megtisztított meggyet, majd felforraljuk és hűlni hagyjuk. A meggyet szűrőkanállal üvegekbe tesszük és a levet felére beforraljuk, a lébe keverjük a mustárt, majd a felforraljuk és a meggyre öntjük. Lezárva, szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Vadhúsok kísérője lehet.