Meggydzsem (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
3 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a felét ledaráljuk.
A darált meggyet kevergetve negyed órát forraljuk. Közben a cukorból és fél liter vízből szirupot főzünk. Beleöntjük a meggyvelőbe és beleszórjuk a többi meggyet is, forrástól számítva, kevergetve még negyed órát főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.