Hagymás krumplislángos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Sült, Kemence, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a tojássárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrunk, amit egy cipóba formázunk és a deszkán bő fél óráig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legnagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat kézzel kissé széthúzogatjuk és a deszkán még fél óráig hagyjuk kelni. Ezután bő, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük mindkét oldalát. Tejföllel, esetleg reszelt sajttal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||