Whisky grog (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Hideg téli napokra, Italok, Alkoholos

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 kávéskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
8 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1.5 dl whisky 248 0 0 0.1 0 0
2 szelet citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromszeletet megtűzdeljük a szegfűszeggel, félbevágjuk. Felforrósítunk 1,5 dl vizet a cukorral és a fahéjjal, belekeverjük a whiskyt. 2 grogospohárba öntjük, és fél citromkarikával díszítjük.